Rozsáhlá nová zpráva od The Information tento týden upozorňuje na to, co se dělo v zákulisí při vytváření změny designu aplikace Snapchat. Zpráva vysvětluje, že generální ředitel společnosti Snap Evan Spiegel pokračoval ve změně designu navzdory rychlému vývoji a špatným výsledkům testování.



Spiegel byl poprvé inspirován po cestě do Číny, kde probíhaly soutěže Snapchat. Mnoho aplikací v Číně není chronologických, ale spíše algoritmických. Zde přicházely nápady pro změnu designu aplikace Snapchat. Spiegel pak nařídil inženýrům a návrhářům začít pracovat na redesignu, oddělovat přátele a obsah celebrit. Podle dnešní zprávy mnoho zaměstnanců pracovalo déle než 12 hodin denně, 6 dní v týdnu, aby splnilo termín – konečný termín, který byl nakonec odvolán. V listopadu však Spiegel oznámil nejen výdělky z aplikace, ale i změnu designu, který ještě nebyl dokončen.

Tento krok překvapil zaměstnance, protože neměli žádný údaj o plánovaném oznámení. Na začátku prosince Snap začal testovat aplikaci. Dřívější výsledky ukázaly, že některé metriky se zlepšují, zatímco mnohé další poklesly. Jednou z klíčových metrik, které padly, bylo zapojení uživatelů do příběhů. Mnoho zaměstnanců společnosti Snap varovalo Spiegela před změnou designu, zatímco jiní si ji oblíbili. Nakonec bylo vydání odloženo až do začátku roku 2018. Jakmile byla aplikace zpožděna mnozí si mysleli, že přepracování bylo zrušeno. V únoru však Spiegel vydal změnu pro každého navzdory všem obavám.

Zdroj: 9to5mac.com