iOS 11 mimo jiné nabídl vylepšení jablečného obchodu s aplikacemi. Vylepšena však nebyla jenom grafická stránka, nýbrž zejména ta obsahová. O nový App Store se totiž starají v reálném čase opravdoví lidé, kteří pro něj vytváří obsah. To jsou ty články a recenze, které vidíte na titulní stránce pro každý den. Čeká podobný redesign i Mac App Store? Možná…



John Gruber ze serveru Daring Fireball totiž nedávno uvedl zajímavé informace týkající se redesignovaného iOS App Storu. Uvedl, že změna konceptu jablečného obchodu způsobila nárůst aplikací na záložce „Doporučené“ až o 800%. Podle jeho vlastních slov tak prý společnost uvažuje, že udělá stejný redesign i pro Mac App Store. Ten by díky tomu mohla i oživit. Již několik let je totiž centrem posměšků, jelikož je podle slov samotných uživatelů zanedbaný.

Mac App Store však zdaleka není tak významný, jako ten pro iOS. Přecijen – na Mac se dá nainstalovat obrovské množství plnohodnotných aplikací a většina vývojářů těchto aplikací své produkty do App Storu na Macu vůbec nezařazuje. Není k tomu totiž důvod. Aplikace sociálních sítí také nejsou potřeba, neboť na počítačích uživatelé využívají zejména webové verze. Budoucnost App Storu na Macu je tak i nadále otázkou. Podaří se Applu tento obchod vzkřísit, nebo se jej nadobro vzdá?

Zdroj: www.daringfireball.net