Společnost Google nabízí ve svém prohlížeči Chrome režim Inkognito téměř deset let. Režim nabízí uživatelům možnost deaktivovat historii prohlížení a webovou vyrovnávací paměť.



Funkce Inkognito nabízí soukromí při prohlížení webu. Uživatelé mohou jít na libovolnou webovou stránku bez sledování a bez ukládání souborů cookie, přitom se zachovají stejné funkce jako při běžném prohlížení webových stránek. AndroidPolice uvádí, že společnost Google testuje režim inkognito v aplikaci YouTube pro Android. Pro toto testování Google spojil možnosti „Přepnout účet“ a „Odhlásit se“ do jedné položky v nastavení účtu a ponechal nový slot pro funkci „Zapnout režim inkognito“.

Když je tato funkce zapnutá, zdá se, že pracuje podobně jako v jiných službách Google, přičemž vyskakovací okno vysvětluje, že veškerá aktivita z relace inkognito bude vymazána. V dolní části obrazovky připomíná malá lišta uživatelům, že jste v režimu inkognito. Nicméně, YouTube varuje, že vaše činnost může být stále viditelná pro zaměstnavatele, školy nebo poskytovatele internetových služeb. V opačném případě režim funguje podobně jako funkce inkognito v prohlížeči Chrome a zabrání v tom, aby byly do historie účtu uložena všechna videa.

Zdroj: macrumors.com