Instagram přidal funkci Platby, která je v současné době dostupná jen některým uživatelům, podle TechCrunch. Tato funkce umožňuje uživatelům přidávat do aplikace kreditní nebo debetní karty, pro nákup reklamních produktů a služeb přímo v aplikaci Instagram.



Instagram již má funkci pro nákupy prostřednictvím tagů Shoppable, ta ale od uživatelů vyžaduje přístup k webovým stránkám třetích stran pro dokončení plateb. Mluvčí společnosti Instagram potvrdil TechCrunch, že v současné době je pro některé uživatele k dispozici funkce Platby pro rezervaci termínů na místech, jako jsou restaurace a salóny. Uživatelé, kteří k ní mají přístup, ji naleznou v nastavení Instagramu.

Karta Profil umožňuje přidávat do aplikace karty jako jsou Visa, Mastercard, AMEX nebo Discover, zatímco karta Zabezpečení umožňuje uživatelům nastavit PIN kód pro autorizaci nákupů. Na samostatné kartě Činnost je uvedeno vše, co uživatel zakoupil v aplikaci Instagram. Funkce Platby se podle Instagramu budou rozšiřovat o další produkty a služby, což uživatelům umožní si například koupit lístky na film a další položky.

Zdroj: macrumors.com