Jeden fotoaparát. Dva fotoaparáty. TŘI FOTOAPARÁTY. Ačkoliv by před pár lety nikdo nevěřil, že iPhone nebo jiné smartphony přijdou s více objektivovými fotoaparáty, opak je pravdou a pokus se tak ukázal jako velmi dobré řešení, které může odbourat problémy související s jednou čočkou fotoaparátu.



Každý objektiv má totiž svá pro a proti. Apple se v minulých letech rozhodl využít druhou čočku fotoaparátu pro optický zoom. Disponuje jimi iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus a také nynější vlajková loď – iPhone X. Nejnovější spekulace však ukazují, že by Apple mohl přijít s tří-objektivovým fotoaparátem již příští rok na podzim. A dostat by jej měl největší a nejdražší – iPhone X Plus.

Třetí čočka by měla nabídnout oproti klasickým dvěma čočkám menší slonu a díky tomu by bylo možné docílit lépe osvětlených nočních fotografií. Výsledkem by tak byly znatelně lepší fotografie za zhoršených světelných podmínek. Podle tří-objektivového modelu se inspiroval i známý designér Martin Hájek. Ten ve svých 3D vizualizacích ukázal, jak by takový iPhone mohl vypadat. Na fotografie se můžete podívat níže ve fotogalerii.

Zdroj: idropnews.com