Současné iPhony mohou natočit video dvěma objektivy z jedné kamery. Apple zkoumá možnost zachycení videa ze dvou kamer současně. Americký úřad pro patenty a ochranné známky (USPTO) uveřejnil patentovou přihlášku Apple – „Uživatelské rozhraní digitálního hledáčku pro více kamer.“



Vynález se týká iPhonů s širokoúhlým objektivem a teleobjektivem, takže současné iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus a iPhone X modely. Když je k dispozici jeden digitální hledáček, uživatelské rozhraní umožní přiblížení v rozsahu zoomu, který zahrnuje příslušné rozsahy zoomu obou fotoaparátů.

Je ale navržen druhý režim s děleným zobrazením. Ten vám umožní zobrazit rovnou dva digitální hledáčky pro zachycení videa. Pokud jsou k dispozici dva digitální hledáčky, uživatelské rozhraní umožní zvětšovat, zmrazovat a posouvat jeden digitální hledáček nezávisle na druhém. To nabídne mnoho nových tvůrčích možností.

Za vynálezem stojí inženýři Jeffrey Traer Bernstein, Lukas Robert Tom Girling, Linda L. Dong, Henrique Penha, Paulo Michaelo Lopez a Behkish J. Manzari. Patentová přihláška byla podána v lednu tohoto roku.

Zdroj: idb.com