To, že Apple produkty pomáhají lidem v práci je známá věc (letectví, policie, zdravotnictví). Nyní se technický ředitel stavební firmy Rogers-O’Brein – Todd Waynne rozpovídal o tom, jak jsou iPady šikovné ve stavebnictví.



iPady jsou skvělé k začátkům stavebních činností, protože je potřeba mnoho plánů, jenž jsou různě upravovány, a to mnohdy hned několikrát. Na obrovských stavbách pracuje velký počet dělníků, no a všichni potřebují přístup k těmto plánům. Zde zasahuje iPad.

Dříve bylo možné mít plány načrtnuté pouze na papíru a ten byl okopírován pro všechny zaměstnance. To je nákladné a nepraktické, především pak, pokud se plány právě mění, a tak se musejí tisknout znovu s nastávajícími úpravami.

Jde i o časové ztráty. Na některých místech se plány používat nedají, proto je třeba návrat do kanceláře, díky čemuž nastává časová prodleva. S iPady je i tomuto zažehnáno. Ušetří čas i peníze. Firma Rogers-O’Brein ušetřila 1,8 milionu dolarů a zhruba 55 000 hodin času. To díky Apple a jeho iPadům.

Zdroj: appleinsider.com