Jistě jste už slyšeli o dvou druzích chybných zpráv, přičemž jedna má neviditelné znaky mezi uvozovkami a smajlíky a druhá obsahuje černou tečku, na kterou když kliknete (k tomu vás text zprávy vyzývá), vaše zařízení spadne.



Takže, pokud vám přijde zpráva s touto značkou – <⚫>, tak na ní neklikejte. Unicode, jak se znakům říká, se nevyskytují pouze na iOS. Prvně se začaly objevovat na Androidu jako chyba WhatsApp.

Tisíce těchto neviditelných znaků systémy nedovedou zpracovat. Buď zařízení přetíží, ale spíše se předpokládá blokace systému a aplikací. To má za následek opakované padání zařízení a systému.

Chyba se týká konkrétně iOS 11.3 a beta verze iOS 11.4. Dá se proti tomu bránit? Dokud Apple nevydá nějaký firmware, těžko. Pokud se k takové správě dostanete, najděte způsob, jak se dostat z detailu zprávy.

Můžete se pokusit vynutit ukončení aplikace Zprávy a pomocí 3D Touch otevřít Nové zprávy. Pak přejděte do přehledů konverzací a tu závadnou vymažte. O Unicode se už nějakou dobu mluví. Doufejme tedy, že Apple brzy zakročí.

Zdroj: 9to5Mac.com