Během několika posledních měsíců došlo k protichůdným zprávám o tom, jak bude vypadat iPhone SE 2. Vzali jsme na vědomí všechny spekulace, které byly psány a vytvořili jsme možnosti, co by se mohlo stát realitou.



Možnost č. 1

Zpráva v lednu naznačila, že iPhone SE 2 bude mít skleněná záda pro bezdrátové nabíjení, podobně jako iPhone 8 a iPhone X. Zdá se také, že iPhone SE bude kompatibilní s nabíjecí podložkou Apple AirPower. Lednová zpráva byla potvrzena minulý měsíc, kdy soubor několika fotek skutečně zobrazoval skleněnou zadní část iPhonu. Celkový design by měl být jinak stejný jako současný iPhone SE. Samostatná zpráva z minulého měsíce ukázala, že iPhone SE 2 bude obsahovat procesor Apple A10. Tato zpráva však také prohlašovala, že iPhone SE 2 nebude obsahovat konektor pro sluchátka, ale jinak bude mít podobný design jako současný iPhone SE. Zrušení konektoru pro sluchátka by znamenalo, že by mohl být voděodolný jako například iPhone 7.

Možnost č. 2

Druhou možností je interní aktualizace. Ming-Chi Kuo se domnívá, že na základě trendů v dodavatelském řetězci Apple nechystá zásadní změnu iPhone SE 2. Nejpravděpodobnější scénář podle něj spočívá v tom, že zařízení obdrží mírnou změnu s cílem zlepšit výkon v nadcházející aktualizaci iOS 12. Kuo má obecně dobré výsledky. Je důležité si uvědomit, že sleduje informace o trendech dodavatelského řetězce.

Možnost č. 3

V neposlední řadě existuje možnost, že Apple poskytne rozsáhlou změnu designu. Výrobce pouzder Olixar tvrdí, že obdržel podrobné schémata z „čínských továrenských zdrojů“. Přístroj, který si představujeme, je podobný zařízení iPhone X na přední straně, s okrajovým displejem a výřezem nahoře. Zbytek zařízení je však totožný se stávajícím iPhone SE. Velkým problémem s tímto návrhem je ovšem způsob ověřování. Schémata zobrazují výřez s šířkou jen 1,87 cm, což by se mohlo zdát příliš malé, aby bylo možné umístit součásti pro Face ID. Navíc s displejem od okraje k okraji není místo ani pro Touch ID.

iPhone SE 2 datum vydání

Je pravděpodobné, že iPhone SE 2 přijde již brzy. Několik zpráv ukázalo vydání v květnu nebo červnu, což znamená, že v tomto okamžiku by už mohlo zbývat jenom pár dní.
Navíc, minulý měsíc bylo naznačeno, že Apple pracuje na několika nových zařízeních. Tyto údaje byly zveřejněny stejnou databází Eurasian regulatory, která předčasně oznámila i AirPods, iPhone 7, nové MacBooky a iPad. Zařízení se obvykle v této databázi zobrazují přibližně měsíc před odesláním. Takže s tím, že tato zpráva byla sdílena v dubnu, může být zařízení oznámeno každý den.

Zdroj: 9to5mac.com