Hledání dalšího nového kampusu společnosti Apple probíhá již po určitou dobu a nabízí se více vhodných lokalit. Je známo, že Apple může mít dvě prostranství. Jde o místo v severní Virginii a Severní Karolíně. Apple má zcela odlišný přístup v hledání nových placů než Amazon.



Přístup Amazon byl divadlem někde mezi soutěží krásy a reality show. Amazon městům veřejně řekl, co hledá a pak čekal. Města po té připravila plány, aby se Amazonu mohlo dobře vydělávat. Celé to bylo jedno velké divadlo, jako kdyby mezi sebou města soutěžila a nakonec byli vítězové a poražení.

Apple je v tomto úplně jinde. Scházel se sice s úředníky kandidátských měst, ale v soukromí, bez cirkusu a pozdvižení. Tim Cook se dokonce nechal slyšet, že nesnáší přístup Amazonu. Nakonec však obě společnosti hledají to samé – získat si co nejlepší nabídky. Oba přístupy navíc mají své klady a zápory. Apple má se svým střeženým soukromím přehled a kontrolu nad nabídkami a celkovým procesem. Amazon veřejným přístupem může navazovat a rozvíjet nové kontakty pro budoucí vztahy.

Zdroj: 9to5mac.com