Steve Jobs nebyl znám jen tím, co pro Apple dělal, ale také svou nepředvídatelnou povahou. John Carmack se podělil se světem s tím, jak vypadala spolupráce mezi touto dvojicí.



John Carmack je jeden z nejslavnějších vývojářů her, může například za legendární vyvražďovačku Doom. Je jasné, že se v průběhu své kariéry střetl právě s Jobsem. Carmack na svém facebookovém profilu zveřejnil, že vše, co dobrého i špatného se o Jobsovi říká, je pravda.

Carmack byl často povoláván ke konzultacím herního průmyslu. Spolupráci s Jobsem popisuje tak, že mnohdy šlo o utrpení. Steve Jobs totiž nebral herní průmysl moc vážně a sebevědomě hovořil o věcech, ve kterých se pletl.

Cesty této dvojice se propletly několikrát, především díky konferencím Apple. Vývojář her zmínil, že například došlo k tak ostré výměně názorů, že Jobsovi nikdo ze zaměstnancům nedokázal odporovat a všichni začali couvat. Steve Jobs byl jak na horské dráze. Carmack ale nezapomněl napsat i to, že pokaždé, když Steve Jobs zavolal, tu pro něj byl a neváhal mu pomoci.

Zdroj: appleinsider.com