Americký magazín Hodinkee udělal rozhovor s vedoucím designérem jablečné společnosti, kterým není nikdo jiný než Jony Ive. Ive vede design u společnosti kompletně, avšak o Apple Watch toho nikdy moc neprozradil.



V novém rozhovoru poodhalil poměrně zásadní věc, že hodinky Steva Jobse příliš nezajímaly, takže s ním byl projekt v beznaději. Po jeho smrti se ale projekt hodinek vrátil na stůl. Apple prý nakonec rozhodl, že jsou hodinky dostatečně osobní na to, aby se z nich stalo nové a zajímavé příslušenství.

Zajímavé je, že v procesu navrhování hodinek nebyly žádné reference, se kterými by se dalo pracovat. I když si Apple vždy vše navrhoval sám, ohledně Apple Watch se musel radit s externími odborníky. Pro designéra je největším úspěchem nikoli zisk hodinek, ale jejich funkce zachraňovat lidské životy.

„Upřímně mě nejvíce motivuje zpětná vazba lidí, kteří věří, že jim naše chytré hodinky opravdu zlepšily život. Jde o privilegium pracovat na produktech, ke kterým si lidé dělají silnou vazbu a stávají se důležitou a pozitivní částí jejich každodenního života“.

Zdroj: macrumors.com