Kategorie Služby pokračuje v rychlém růstu a stává se pro společnost Apple stále důležitějším zdrojem příjmů. Ve druhém fiskálním čtvrtletí roku 2018 přinesly služby výnosy ve výši 9,19 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 31 procent.



V posledních několika čtvrtletích se příjmy ze služeb Apple zvyšovaly tak rychle, že Apple nastavil nový záznam s každým výkazem příjmů a druhé čtvrtletí roku 2018 není výjimkou. Kategorie služeb společnosti Apple zahrnuje iTunes, App Store, Apple Music, iCloud, Apple Pay a AppleCare. Apple Music má nový rekord týkající se jak příjmů, tak placených předplatitelů – dosáhlo 40 milionů.

Nedávno analytička společnosti Morgan Stanley – Katy Huberty předpovídala, že v průběhu příštích pěti let přispěje růst výnosů služeb o více než 50 procent celkových příjmů společnosti Apple. Společnost Apple si v roce 2016 stanovila cíl zdvojnásobit své tržby do roku 2020 a společnost je na dobré cestě k dosažení tohoto cíle. Apple v roce 2016 vydělal 24 miliard dolarů ze služeb, takže dvojitý cíl činí 48 milionů dolarů.

Zdroj: macrumors.com