KeenLab je známý pro své časté demonstrování úspěšných pokusů o jailbreak systémů iOS a to ve svých nejnovějších verzích. A teď to vypadá, že se to podařilo znovu.



Bezpečnostní odborník KeenLab – Liang Chen – totiž ukázal na konferenci InfiltrateCon 2018 plně funkční jailbreakovaný iPhone X s nejnovějším softwarem – iOS 11.3.1. Ten byl přitom vydán v době psaní tohoto článku před týdnem. Na obrázku níže, který Chen sdílel na svém osobním Twitteru můžeme vidět spuštěnou Cydii a v dolní části se poté můžeme přesvědčit, že jailbreak běží skutečně na nejnovější verzi iOS.

Pokud však teď jásáte, že je venku nový jailbreak, budeme vás muset zklamat. Jestliže totiž vezmeme v potaz předchozí úspěchy KeenLabu, dojdeme k závěru, že je jen velmi nepravděpodobné, že by jailbreak vydal pro veřejnost. Místo toho nám KeenLab ukázal, že i nejnovější, nejzabezpečenější verzi iOS je možné jailbreakovat. Pokud se ohlížíte po funkčním jailbreaku pro veřejnost, poté pro vás bude nejlepší pravděpodobně Electra jailbreak tool, který podporuje iOS 11.0 – 11.1.2.

Zdroj: idownloadblog.com