Podnikatel Luo Yonghao má v Číně společnost vyrábějící telefony, která je stále v mínusu a dosud nezachytila ​​ani 1 procento podílu na trhu. Takže generální ředitel společnosti Smartisan se snaží různě na sebe upozornit.



Luo má miliony lidí na sociálních médií a lidé platí, aby slyšeli jeho odvážné projevy. Přesto jeho společnost prodělává peníze každý rok od jeho spuštění v roce 2012. Smartisan v loňském roce získal mizivých 0,6 procent podílu na čínském trhu. Minulý týden zaplatilo více než 37 000 lidí až 1 000 juanů (asi 150 dolarů) za odhalení nejnovější nabídky společnosti, což je 1TB telefon. Luo říká, že nové zařízení přiláká Apple, aby ho kopíroval. Z článku deníku Morning Post: „I přes malý podíl společnosti na trhu Luo, bývalý učitel angličtiny, pomohl zvýšit profil společnosti Smartisan tím, že při této příležitosti hovořil o největším technologickém podniku ve světě – Apple.“

Luo uvedl, že jeho cílem bylo učinit z firmy Smartisan skvělou firmu jako v době vedení Jobse a že chce dodat produkty, které překračují řadu zařízení Apple – tedy iPhone, iPad a Mac. Luo, který veřejně obdivoval pozdějšího zakladatele společnosti Apple, uvedl, že výrobce iPhone ztratil svou duši od doby, kdy Jobs zemřel, což vedlo ke zhoršení designu a výkonu produktů Apple. Morning Post také poznamenal, že nový R1 má podobnost s iPhone. Mnozí lidé vidí firmu Smartisan jako zbytečně drahou a někteří analytici předpovídají problémy s výkonem. Cena R1 bude začínat na 3,499 juanů, což je téměř 550 dolarů.

Zdroj: cultofmac.com