Během konference F8 dnes generální ředitel společnosti Facebook Mark Zuckerberg oznámil uvedení Oculus Go, nejnovějších brýlí pro virtuální realitu od firmy Oculus, kterou vlastní společnost Facebook.



Oculus Go jsou první VR brýle firmy Oculus, které Zuckerberg představil jako první skutečně dostupné brýle s virtuální realitou. Jsou dodávány s více než 1000 aplikacemi a obsahují nejkvalitnější objektivy a optiky, které Oculus vůbec zabudoval do zařízení VR. Vzhledem k dostupné ceně Zuckerberg říká, že to bude nejsnazší způsob, jak se dostat do VR a společnost očekává, že spousta lidí zažije poprvé virtuální realitu. Oculus Go vypadá podobně jako Oculus Rift. Jsou to brýle, které se nasadí přes oči a připojí se k hlavě nastavitelnými popruhy a prodyšnými látkami. Jedná se o samostatné zařízení, což znamená, že nevyžaduje připojení k počítači nebo hernímu systému.

Oculus Go je vybaven 5,5palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1440 (1280 x 1140 na oko) a pracuje s procesorem Qualcomm Snapdragon 821. Do brýlí jsou integrovány prostorové zvukové ovladače, které nabízejí dokonalý zvuk, ale také 3,5 mm konektor pro sluchátka, který umožňuje uživatelům připojit sluchátka. Přiložený ovladač přenáší přirozené pohyby do VR pomocí dotykové plochy a spouštěcího tlačítka. Společnost Verge uvedla, že zatímco Oculus Go nejsou ty nejhezčí a nejmodernější brýle na trhu, jsou ale nejlepší a nejjednodušší vůbec.

Je to zařízení za rozumnou cenu, které nevyžaduje konkrétní telefon a nevyčerpá vám baterii, kterou byste potřebovali k důležitějším úkolům. V tomto měsíci bude Oculus také podporovat službu Oculus TV, což umožní uživatelům Oculus Go sledovat zábavu ze služeb jako Hulu, ESPN, Showtime a další. Oculus Go lze zakoupit dnes z webových stránek společnosti Oculus nebo z Amazonu za 199 dolarů s 32 GB úložného prostoru. 64 GB je k dispozici za 249 dolarů. Spuštění prodeje Oculus Go přichází jen pár dní poté, co se začalo říkat, že Apple pracuje na svých vlastních vysoce výkonných brýlích s rozšířenou realitou, které by nevyžadovaly připojení telefonu nebo počítače.

Zdroj: macrumors.com