Microsoft představil několik nových funkcí pro svou kancelářskou sadu Office 365. Aktualizace se dočkala jak desktopová, tak mobilní verze.



Microsoft o této skutečnosti informoval prostřednictvím tiskové zprávy na svém blogu. PowerPoint a Word dostanou novou funkci, díky které budou moci jeho uživatelé proměnit ručně psaný text do strojově čitelného textu během okamžiku. Stejně tak přibude možnost konvertovat ručně malované náčrtky do obrázků, atd… Ve Wordu se však počítá i s dalšími možnostmi využití pera. Nově můžete totiž pomocí gest například rozdělovat odstavce, psát doprostřed textu, atd…

Microsoft se taktéž pochlubil vylepšením své sady pro Mac. Ta nově nabídne možnost překládat text a dokumenty z více než 60 různých jazyků. Novinkami se pochlubí i Outlook pro iOS, který nově nabídne funkci Draft Sync, která uživatelům nabídne dokončit psaní emailů na iOS zařízení, i když jej začali psát někde jinde. Stejně tak aplikace přinese nové organizační rozhraní. Více informací se dozvíte na blogu Microsoftu.

Zdroj: 9to5mac.com