Společnost Apple nyní umožňuje svým zákazníkům stahovat kopii dat z aplikací a služeb Apple. Může se jednat o historii nákupu nebo využití aplikací, statistiku Apple Music a Game Center, historii podpory AppleCare a veškeré údaje uložené na serverech Apple, včetně kalendářů, fotografií a dokumentů.



Tento článek popisuje kroky, které je třeba provést abyste mohli požádat o kopii dat od společnosti Apple. Služba je k dispozici zákazníkům v Evropské unii, Islandu, Lichtenštejnsku, Norsku a ve Švýcarsku, avšak v následujících měsících bude k dispozici po celém světě. Pokud žijete v zemi nebo oblasti, která není uvedena výše, můžete kontaktovat společnost Apple a požádat o kopii dat. Apple slibuje dodání těchto dat do sedmi dnů. Mějte na paměti, že velikost stahování dat závisí na položkách, které jste si zvolili (iCloud a fotografie mohou mít například několik gigabajtů), ale Apple jej rozdělí do více souborů, aby bylo stahování snadnější.

Jak si vyžádat kopii dat vašeho Apple účtu

  • Otevřete webový prohlížeč na počítači Mac, PC nebo iPadu a přejděte na stránku privacy.apple.com. (Poznámka: tento postup nebude fungovat na iPhone).
  • Zadejte svůj e-mail a heslo pro Apple ID a na vyžádání povolte dvoufaktorové ověřování na jiném zařízení.

  • Na stránce Apple ID a soukromí klikněte na tlačítko Pokračovat.

  • V sekci Získat kopii dat klikněte na odkaz Začínáme.

  • Na další stránce se zobrazí seznam kategorií. Klepněte na pole pro výběr vedle každé kategorie, kterou chcete zahrnout do svého stahování. Můžete vylepšit začlenění z určitých kategorií kliknutím na Zobrazit více a odhalit podkategorie dat nebo klepnout na Vybrat vše, aby byly zahrnuty všechny vaše informace.

  • Klikněte na tlačítko Pokračovat.
  • Pomocí rozbalovací nabídky na další stránce zvolte maximální velikost souboru, kterou chcete stáhnout (1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB nebo 25 GB). Apple rozdělí data na soubory této velikosti nebo menší. Váš výběr můžete zkontrolovat pod rozbalovací nabídkou.

  • Klikněte na tlačítko Dokončit a potvrďte.

Apple vám pošle e-mail, aby vás informoval, že připravuje vaše data, s připomínkou, že tento proces může trvat až sedm dní. Jako bezpečnostní opatření to společnost Apple používá pro ověření, že žádost byla provedena vámi. Můžete zobrazit a zkontrolovat stav žádosti kdykoli na adrese privacy.apple.com/account.

Zdroj: macrumors.com