Společnost HMD Global, která v tuto chvíli vlastní značku Nokia se chystá představit další novinku. Na rozdíl od předchozích představení se však nebude jednat o žádný redesign starého telefonu, ale mělo by se jednat o vlajkovou loď na poli moderních dotykových chytrých telefonů.



Nová Nokia nese název Nokia X a disponuje … výřezem na horní straně displeje. Nokia se tak zařadila mezi obrovskou spoustu výrobců, kteří dříve tolik kritizovaný výřez displeje do svého telefonu implementovali. Na spodní části displeje je však „brada“ – displej opět nesahá až naspod a vytváří tak dojem, že se jedná jen o další řadový telefon. Všechny teď totiž vypadají naprosto stejně.

Telefon Nokia X je zatím neuvedený model dříve slavné značky a představila jej na veletrhu v Pekingu. Displej má úhlopříčku 5,8″ s poměrem stran 19:9. Stejně jako iPhone X má displej zakulacené rohy a na zmiňované „bradě“ potom logo Nokia. Novinka by se měla dostat do prodeje ve dvou variantách, přičemž lišit se budou typem procesoru a velikostí operační paměti. Na zadní (skleněné?) straně potom naleznete duální fotoaparát od společnosti Zeiss s přisvětlovací LED diodou a pod dvojicí fotoaparátu se potom nachází kulatá čtečka otisků prstů.

Co se týče další výbavy – telefon nabídne kovové rámečky, USB – C a ve výbavě by neměly chybět ani stereo reproduktory. Telefon tak sice originální ničím není, ničím nepřekvapí, ale dost pravděpodobně ani nezklame. Zda obstojí v tvrdé konkurenci však rozhodne pravděpodobně jen cena.