Londýnský starosta má řešení pro všechny pouliční umělce: umožnit hudebníkům přijímat bezkontaktní platby, včetně Apple Pay. Tento projekt umožní pouličním hudebníkům v Londýně přijímat platby prostřednictvím hotovosti, bezkontaktních karet, nositelných technologií, čipů, nebo pinů.



Sadiq Khan uvedl, že by umožnil obyvatelům Londýna více podporovat pouliční umělce v hlavním městě. (Ve Spojeném království jsou pouliční umělci známí jako Buskers) „Busking pomáhá novým umělcům, aby vylepšili svůj talent a měli šanci vystoupit před velkým počtem lidí,“ řekl. Bezkontaktní platba byla poprvé zahájena ve Velké Británii v roce 2007 a téměř všechny londýnské obchody ji akceptují, od malých obchodů s potravinami po velké řetězce. Služba Apple Pay může být použita s libovolným bezdotykovým terminálem.
Pomocí terminálů si mohou umělci zvolit částku, což se označuje znaménkem. Výše uvedená zpěvačka Charlotte Campbell ji nastavila na 2 libry (2,60 dolarů) a říká, že od té doby zaznamenala větší počet příspěvků.

Zdroj: 9to5mac.com