Značka Apple bohužel láká i k různým trestním činům. A odhalit je, mnohdy pomohou různé funkce v zařízeních. My se v dnešním článku podíváme na některé z těch nejzajímavějších, i na ty, u kterých pátrání po pachatelích stále probíhá.



Krádež v Apple Store v Boylston Street

Policie v Bostonu hledá muže, který provedl ozbrojenou loupež u Apple Store na adrese Boylston Street. Podle The Boston Globe si muž vzal z obchodu dva páry sluchátek Beats.

69 telefonů ukradených na hudebním festivalu

69 mobilních telefonů bylo odcizeno účastníkům festivalu Shaky Beats Music v Atlantě, ale později byly vysledovány v blízkosti obchodu FedEx. Atlanta Journal-Constitution uvádí, že žena, jejíž telefon byl ukraden, použila funkci Najítt iPhone pro sledování svého telefonu, kde spolu s ním nalezli i 68 dalších.

Funkce Najít iPhone a iCloud vyřešily krádež

Funkce Najít iPhone vedla minulý měsíc k nalezení iPodu v Kanadě. Podle Global News byl z auta ukraden iPod. Ale brzy poté majitel iPodu začal přijímat na svém iPhone fotografie, které zloděj vyfotil. Pomocí funkce Najít iPhone policie zatkla tohoto muže za držení ukradeného majetku získaného z trestné činnosti.

Pašování iPhone X

Policie v Hollywoodu ve Floridě, hledala muže, který ukradl iPhone X z trezoru v obchodě Cricket Wireless. Muž byl požádán, aby použil koupelnu v zadní části obchodu, vzal iPhone z odemčeného trezoru a dal si ho do kapsy u kalhot. Muž byl chycen pomocí bezpečnostních kamer.

Ukradený iPhone byl vrácen majiteli pomocí obrázku na zamykací obrazovce

Policie v Portlandu získala ukradený iPhone, ale nevěděla, komu patří. Jejich jediným vodítkem byla fotografie na zamykací obrazovce, která zobrazovala usměvavý pár. Podle KATU policie sdílela fotografii páru na sociálních médiích, kde je někdo poznal a telefon jim byl vrácen.

Lidé se pomocí sociálních sítí často snaží získat svůj ukradený telefon zpět:

https://twitter.com/91lem/status/997575247003078662

https://twitter.com/mcwizzardz/status/995705981588910080

25 ukradených iPhonů za tři dny

Podle norského webu The Local dva muži ukradli za tři dny 25 telefonů od zákazníků v baru, většinou je kradli z kapes a tašek hostů.

Žena byla obviněna z krádeže iPadů a dalších věcí

Žena ve střední Pensylvánii byla obviněna z krádeže široké škály předmětů, včetně dvou iPadů, zbraně, hotovosti a dokonce i domácího psa a papouška. Podle agentury Center Daily je osmnáctiletá žena obviněna z toho, že provedla vícenásobné vloupání, stejně jako ukradla mluvícího papouška z místního obchodu s domácími zvířaty. Byla obviněna z 15 různých zločinů.

Zdroj: appleinsider.com