Iogear je zpět s další dokovací stanicí Thunderbolt 3, která obsahuje zlepšení konektivity a výkonu. Quantum Thunderbolt 3 Pro 85 (model GTD735) má téměř stejnou velikost jako ostatní dokovací stanice.



Iogear trochu změnil od posledního vydání dostupné porty. Na přední straně má nová dokovací stanice port 5 Gb/s USB 3.1 typu C a port USB typu A 5 Gbit/sec. Na zadní straně je poměrně standardní sortiment portů. Standardní porty zahrnují dva porty USB-C schopné nabízet 85 W nabíjecí energie, což je zlepšení oproti 15W na předchozí dokovací stanici Iogear, jednom portu USB typu A, Gigabit Ethernet a 4K DisplayPort. Dále obsahuje konektor pro mikrofon a další pro náhlavní soupravu.

Stejně jako u většiny dokovacích stanic je k dispozci velmi krátký kabel, takže časem můžete zauvažovat nad nákupem delšího kabelu. Počáteční zkouška konektivity stále ukazuje dobrou podporu dvoukanálového systému 4K s DisplayPort a propouštěcím portem Thunderbolt 3 používaným pro displeje. Můžeme říci, že port USB 3.1 Type C na přední straně a průchozí port Thunderbolt 3 podporují UASP pro co nejrychlejší přenosy vzhledem k omezením každého portu. Také jsme testovali připojení SSD ve spojení s dvojicí monitorů 4K a neviděli jsme žádné problémy. To, co může být u ostatních dokovacích stanic problémem, je zahřívání přístroje. Není tomu tak ale u Iogear Quantum Thunderbolt 3 Pro 85, takže se nemusíte obávat o přehřátí.

Zdroj: appleinsider.com