Apple dnes oznámil, že HomePod bude k dispozici v Kanadě, Francii a Německu od 18. června, ale předtím inteligentní reproduktor získal podporu jazyků každé z těchto tří zemí.



Dnešní nová verze softwaru pro HomePod umožňuje Siri mluvit ve francouzštině, němčině a kanadské angličtině v jakémkoli regionu, včetně Spojených států. Apple uvádí, že kanadská francouzština bude přidána v následné aktualizaci softwaru, která se objeví později v tomto roce, ale dosud neposkytla žádný konkrétní časový údaj. Chcete-li změnit výchozí jazyk HomePodu, otevřete aplikaci Domácnost na spárovaném zařízení iPhone, iPad nebo iPod touch se systémem iOS 11.4, pomocí funkce 3D Touch nebo dlouhým stisknutím ikony HomePod, klepněte na Podrobnosti a dále pak na Jazyky. V současné době existuje podpora šesti jazyků.

Kanadští obyvatelé, kteří si například koupili HomePod ve Spojených státech, mohou nyní přejít z americké angličtiny na kanadskou angličtinu. Zatímco přepnutí z americké angličtiny na kanadskou angličtinu nevykazuje žádné významné rozdíly, musí být nastaven HomePod a spárované zařízení iOS do stejného jazyka aby správně fungovala i Siri. Navzdory podpoře kanadské angličtiny není HomePod pro Kanadu úplně lokalizován. Samozřejmě, HomePod by měl získat podporu i pro další jazyky, jakmile bude dostupný ve více zemích.

Zdroj: macrumors.com