Skupina vývojářů, která si říká „The Developers Union“, dnes zveřejnila otevřený dopis pro Apple, v němž společnost požádala, aby se zavázala povolit bezplatné testy aplikací a přiměřenější snížení výnosů.



Skupina říká, že se nejprve snaží o to, aby společnost Apple v červenci 2019 umožňovala bezplatné testy pro všechny aplikace v iOS a Mac App Store a následně plánovala další změny. „Věříme, že lidé, kteří vytvářejí skvělý software, by měli být schopni vydělávat si na živobytí. Takže jsme vytvořili toto sdružení. Dnes žádáme, aby se Apple zavázal povolit bezplatné testy pro všechny aplikace před desátým výročím App Store v červenci. Poté začneme obhajovat přiměřenější příjmy a další změny.“

Tvůrci sdružení jsou Brent Simmons (MarsEdit, Vesper a tvůrce NetNewsWire), Jake Schumacher (dokumentární producent App: The Human Story), Loren Morris (produktový designér) a Roger Ogden (softwarový designér). Zkušební verze aplikací zdarma je něco, co vývojáři chtěli prosadit už léta. Právě teď aplikace, které nabízejí předplatné, jsou schopny poskytnout zákazníkům bezplatné testy před tím, než aplikaci zaplatí, ale pro ty, které nemají předplatné, neexistuje způsob, jak nabídnout bezplatnou zkušební verzi.

Sdružení vývojářů doufá, že přesvědčí Apple, aby rozšířil bezplatné testy na všechny aplikace, nejen na ty, které nabízejí službu založenou na předplatném. Sdružení vývojářů dosud nenaznačilo konkrétní změny, které by chtělo prosadit v systému sdílení příjmů, protože právě teď se soustředí na získávání nových členů a prosazování bezplatných testů. V současné době je zde něco málo přes 60 aplikací a 50 lidí, kteří podporují vývojářskou unii, ale další vývojáři se pravděpodobně budou připojovat.

Zdroj: macrumors.com