Podle nové zprávy společnosti TechCrunch plánuje Snap zahájení své první platformy pro vývojáře, nazvané Snapkit. Platforma by umožnila dalším aplikacím nabízet možnost „Přihlásit se pomocí Snapchat“.



Zpráva vysvětluje, že přihlašovací funkce služby Snapkit umožní uživatelům přihlašovat se k jiným službám pomocí přihlašovacích údajů Snapchat, na rozdíl od vytváření nových přihlašovacích údajů. Umožnění přihlašovat se pomocí služby Snapchat na jiných platformách by uživatelům poskytlo silnější vazby na Snapchat, čímž by bylo těžší ho opustit. Navíc by se to mohlo ukázat jako lepší volba než přihlášení se službou, jako je Facebook, zejména ve světle nedávných skandálů s daty. Tato funkce by navíc i umožnila uživatelům vložit svůj Bitmoji avatar na jiné platformy. Snad nejvíce pozoruhodné nicméně je, že Snap pracuje na způsobu, jak integrovat jeho AR fotoaparát do jiných aplikací.

„Snapchat pracuje také na tom, aby si vývojáři mohli do vlastních aplikací integrovat svůj editační AR fotoaparát.“ Myšlenka je, že fotografie a videozáznamy pořízené fotoaparátem by pak mohly být použity v této aplikaci, stejně jako sdílené zpět na Snapchatu. Snapchat čelí velké konkurenci díky Instagramu, kterou vlastní společnost Facebook, ale díky nově objevenému skandálu se správou uživatelských dat má Snap možnost tomuto konkurentu hodně uniknout.

Zdroj: 9to5mac.com