Sociální síť Snapchat je velkým průkopníkem, alespoň co se týče nových funkcí, většinu z možností Snapchatu, totiž dnes už nalezneme u Facebooku a na Instagramu. Mezi ty největší okopírované funkce patří „Příběhy“ a nebo živá vysílání, ty pocházejí i z aplikace Periscope.



Jak uvádí agentura AdAge, Snapchat dnes zveřejnila svojí první sbírku reklam „nuceného zobrazení“. Jedná se o 6-sekundové videoreklamy, které uživatel nemůže přeskočit. První reklamy propagují věci jako filmy, Snapple a Samsung Galaxy S9.

V minulosti se společnost Snapchat plně spoléhal na přeskočitelné reklamy, obchodní model, který se od té doby osvědčil jako neúspěšný. Společnost v roce 2014 nejprve spustila videoreklamy a v té době byla v rozporu s vynucováním nekontrolovatelných reklam na uživatele.

Snapchat doufá, že její reklamní síla bude znamenat atraktivnější platformu pro značky. Jedním problémem však je, že reklamy nesouvisejí s delšími videi nebo webovými stránkami – jsou to jen 6 sekundová videa, která se přehrají a okamžitě zmizí. To by mohlo účinnost značně ztížit, aby značky sledovaly účinnost svých reklam na Snapchatu.

Je důležité si uvědomit, že nové reklamy, které se nedají přeskočit, se objevují pouze v kolekci „Shows“ společnosti Snapchat, nikoli v příbězích generovaných od uživatelů. Snapchat „Shows“ jsou epizodické klipy, které společnost produkuje ve spolupráci se společnostmi jako NBC, Walt Disney a Viacom.

V tomto okamžiku není jasné, zda společnost Snapchat nakonec plánuje převést reklamy, které nelze přeskočit i do jiných oblastí aplikace např. „Příběhů“.

Čím si však můžeme být jistí, že reklamy v „Příbězích“ nás brzy čekají na Instagramu, tak i na Facebooku, protože to je aktuálně nejsilnější a nejvlivnější prostor pro reklamu.

 

Zdroj: 9to5mac.com