Viceprezidentka Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativu Lisa Jackson získala cenu Environmental Award 2018 od Institutu pro životní prostředí jako uznání jejího vizionářského vedení a vynikajícího environmentálního managementu za nejvýznamnější kariéru.



Jackson pracuje u společnosti Apple od roku 2013 a jako šéfka iniciativ v oblasti ochrany životního prostředí se podílí na snahách společnosti Apple o minimalizaci dopadu na životní prostředí využíváním obnovitelné energie, zavedením energeticky účinnějších výrobních procesů, zaváděním ekologičtějších materiálů a vynálezem nových způsobů využití zdrojů, například prostřednictvím recyklačního robota Daisy společnosti Apple.

Pod jejím vedením dosáhla společnost Apple v dubnu cílového milníku a oznámila, že všechna globální zařízení, včetně Apple Store, kanceláří, datových center a dalších, jsou napájeny 100% obnovitelnou energií. Předtím, než pracovala ve společnosti Apple, byla administrátorem agentury pro ochranu životního prostředí Spojených států amerických pod vedením Baracka Obamy. Institut pro životní prostředí plánuje předložit cenu Lise Jackson v úterý 23. října ve Washingtonu, D.C.

Zdroj: macrumors.com