PayPal ve spolupráci s Googlem a jejich Google Pay udělá platební metodu mnohem příjemnější pro uživatele služeb Google, jako je Gmail, YouTube a Google Store. Google tím udrží své zákazníky pod kontrolou a PayPal si rozšíří službu o nové potencionální zákazníky.



Google i PayPal mají velký cíl a to v používání v klasických obchodech, nebo dokonce vytlačení platebních karet z trhu. Jde tady přitom o velké a pravidelné provize z každé provedené platby.

PayPal zveřejnilo:

Během posledních několika let jsme se zaměřili na partnerství napříč průmyslem, abychom posílili výběr a flexibilitu v tom, jak a kde mohou naši zákazníci platit – ať už se jedná o mobilní aplikace, on-line, in-store nebo v nových kontextech. V rámci tohoto úsilí jsme ohlásili partnerství s předními platobními sítěmi, finančními institucemi a technologickými společnostmi.
Jsme již partnerem společnosti Google, abychom mohli našim sdíleným uživatelům usnadnit platbu prostřednictvím PayPal v obchodu, online a v aplikaci pomocí služby Google Pay a na mobilním webu Chrome u milionů obchodníků online, kteří používají své účty PayPal a ověřování jejich zařízení. Dnes rozšiřujeme toto partnerství tak, aby poskytovalo více bezproblémových platebních zkušeností v ekosystému Google. Čoskoro uživatelé v USA, kteří přidávají službu PayPal ke kterékoli službě společnosti Google, budou moci platit v ekosystému Google kdekoli, že PayPal je nabízen jako platební metoda s minimálním nastavením.
Když například uživatel přidá PayPal do svého účtu Google Play, automaticky aktivuje propojený účet PayPal a zpřístupní jej jako platební možnosti v oblíbených službách Google, jako jsou Gmail, YouTube, Google Pay a Google Store, včetně toho, kde Google nabízí peer to-peer platby, aniž by se uživatel musel znovu přihlásit.
Služba PayPal a Google Pay sdílejí společné cíle vytváření jednoduchých platebních řešení v rámci našich platforem, které umožňují lidem nakupovat bez problémů. Těšíme se na pokračující spolupráci, která pomáhá zvýšit konverzi pro obchodníky a poskytuje uživatelům flexibilitu, bezpečnost a rychlost, kterou mohou digitální platby nabízet.