Společnost Berkshire Hathaway v prvních třech měsících roku 2018 koupila dalších 75 milionů akcií společnosti Apple, uvedl generální ředitel Warren Buffett ve čtvrtek v tiskové zprávě CNBC, která signalizuje pokračující důvěru v Apple.



V únoru loňského roku Buffett odhalil, že jeho holdingová společnost držela zhruba 133 milionů akcií společnosti Apple před rekordními výsledky výnosů společnosti k 31. lednu 2017 v hodnotě přes 17 miliard dolarů. Dnes má 240,3 milionů akcií v hodnotě 42,5 miliardy dolarů. „Pokud se podíváte na Apple, myslím, že získává téměř dvakrát tolik jako druhá nejvýnosnější společnost ve Spojených státech,“ řekl Buffett CNBC.

Buffett se vyhýbal investicím do technologických společností, ten ale naznačil, že Apple vidí více jako spotřebitelskou společnost. Apple zaznamenal tržby ve výši 61,1 miliardy dolarů a čistý zisk ve výši 13,8 miliardy dolarů v prvním čtvrtletí roku, oproti předchozímu čtvrtletí, kdy byly tržby 52,9 miliardy dolarů a čistý zisk 11 miliard dolarů. Apple uvedl, že po rekordních výnosech zisků a zisku začne vydávat nové oprávnění zpětného odkupu.

Zdroj: macrumors.com