Uber, který pozastavil svůj program testování autonomních vozidel v Arizoně po smrti 49leté ženy, poté co ji srazil 18. března jeden z automobilů, zcela zrušil svůj program. Wall Street Journal ohlásil toto rozhodnutí, přičemž citoval interní poznámku.



„Jsme odhodláni využívat tuto technologii a těšíme se na návrat na veřejné komunikace v blízké budoucnosti,“. Dále v poznámce bylo uvedeno, že společnost Uber pokračuje v provádění přehledu bezpečnosti nejvyšší úrovně. Společnost bude i nadále usilovat o tuto technologii, avšak testovací program v Arizoně se neobnoví. Program pro testování byl založen v Kalifornii, dokud guvernér Doug Ducey po březnové smrti nenařídil pozastavení testování.

Apple patří mezi společnosti, které se nacházejí v různých fázích konkurování této technologie autonomních vozidel, jelikož pokračuje v patentování: ke konci března měla společnost k dispozici v Kalifornii 45 aut. General Motors, Tesla a Waymo, firemní sourozenci společnosti Google, jsou dalšími konkurenty. Jeden z analytiků, Robert Cirha, spekuloval v průběhu letošního roku, že Apple bude v příštích dvou letech výrazně konkurovat všem v autonomní automobilové technologii.

Zdroj: appleinsider.com