Režim Do not disturb neboli Nerušit nabízí většina zařízení. Je to dobře, protože elektronika je skvělý sluha, ale velice nebezpečný pán. Osobně jej používám nejen abych zabránil nechtěným hovorům v době, kdy je to nevhodné, ale pomáhá mi s osobní efektivitou, balancí práce a soukromí a dokonce i s bezpečností při řízení.



Soustředění a technologie
Velkým problémem dnešní doby je jednoduchost a rychlost komunikace. Ty způsobují obrovský nárůst různých rušivých elementů. Hovory, zprávy, messengery, sociální sítě atd. Pokud vás vše toto vyrušuje a obtěžuje, naučte se používat režim nerušit. Vaše osobní efektivita půjde nahoru.

Práce vs soukromí
Režim nerušit je také jednou z mála možností, jak omezit otročení práci 24/7. Je jedno jestli jste na volné noze nebo pracujete pro firmu, práce na nás v dnešní době dotírá neustále. Osobně mám nastavený rozvrh, podle kterého se režim nerušit zapíná na večerní a noční hodiny automaticky.

Nerušit a řízení
iOS nově nabízí i možnost zapínat režim nerušit automaticky i při řízení. Buď podle typu pohybu nebo podle připojení k handsfree v autě. Obojí je super!