Podpora zpráv ve službě iCloud je konečně tady. My si v dnešním článku ukážeme, jak tuto funkci zapnout. A také si řekneme pár informací o tom, jaké přínosy tato funkce obsažená v iOS 11.4 nabízí.



Pokud chcete mít jistotu, že je tato nová funkce zapnutá, postupujte takto:

  • Aktualizujte svůj iPhone, iPad nebo iPod touch na iOS 11.4 nebo novější.
  • Povolte dvoufaktorové ověřování, pokud je zakázáno.
  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na Vaše jméno.
  • Klepněte na ikonu iCloud.
  • Najděte možnost Zprávy a přepněte přepínač na zapnuto (pokud již není zapnutý).

Co tato funkce umožňuje?
Tato funkce umožňuje, aby zprávy fungovaly spíše jako moderní e-mail. Pokud obdržíte zprávu na jednom zařízení, zobrazí se všude, kde jste přihlášeni ve stejném účtu. Pokud odstraníte zprávu na jednom zařízení, zmizí z každého. To znamená, že můžete smazat podproces zpráv na vašem iPhonu a automaticky zmizí na vašem iPadu, aniž byste museli odstranit vlákno na obou místech.

To také znamená, že budete pravděpodobně chtít být opatrnější, pokud jde o odstranění důležitých zpráv, protože budou smazány na všech zařízeních. Apple nyní přidal výzvu k potvrzení při mazání celého vlákna zpráv, ale jednotlivé zprávy tuto výzvu neobsahují.
Další výhodou je, že pokud budete mít tuto funkci zapnutou, vaše staré zprávy se automaticky objeví na nových zařízeních. Před iOS 11.4 se zprávy převádějí pouze po zálohování starého zařízení a obnovení z této zálohy v novém zařízení.

Stojí zprávy v iCloud peníze?
Technicky ne, ale pravděpodobně budete muset za ně zaplatit. Tato funkce využívá iCloud úložiště a Apple dává každému pouze 5 GB zdarma, ale velké knihovny zpráv se spoustou příloh, jako jsou fotografie a videa, rychle tuto hranici překročí – zejména pokud používáte iCloud úložiště i pro jiné účely.

Pokud neodstraníte starší zprávy a přílohy, budete muset pravděpodobně navýšit úložiště iCloud, abyste tuto funkci mohli používat. Společnost Apple v současné době nabízí tři možnosti navýšení:
50GB: 25 Kč měsíčně
200 GB: 79 Kč měsíčně
2TB: 249 Kč měsíčně

Kde všude tato funkce funguje?
Apple popisuje Zprávy v iCloudu jako kombatibilní všude, ale existuje několik výjimek.
iOS: Zprávy ve službě iCloud fungují ve všech zařízeních iPhone, iPad a iPod se systémem iOS 11.4 pomocí stejného účtu iCloud.
macOS: Zprávy ve službě iCloud fungují na počítačích Mac se systémem macOS High Sierra 10.13.5. V době vydání tohoto článku je nejnovější verze macOS 10.13.4. Na macOS 10.13.5 se v současné době pracuje.

watchOS: Zprávy ve službě iCloud zatím nefungují v Apple Watch. Pokud odstraníte zprávu z vašeho iPhone pomocí této funkce, bude zpráva stále dostupná v Apple Watch. A naopak pokud odstraníte zprávu v Apple Watch, bude dostupná stále v iPhonu.

iCloud.com: Zprávy ve službě iCloud uchovávají nové a staré zprávy synchronizované mezi zařízeními, ale nedávají vám možnost přístupu z webového portálu iCloud, Androidu nebo jiných platforem.

Zdroj: 9to5mac.com