Druhá generace malého iPhonu SE by ohla dostat bezrámečkový displej s podobným výřezem, jakým disponuje například letošní vlajková loď jablečné společnosti – iPhone X. Alespoň to vyplývá z tvrzení výrobce příslušenství pro iPhone, společnosti Olixar. Face ID se však zdá být v tomto případě nepravděpodobné.



Serveru MacRumors se podařilo získat rendery a 3D plány s rozměry údajného nadcházejícího iPhonu SE 2. Podle těchto plánů by měl být výřez displeje asi poloviční oproti tomu, který najdeme na iPhonu X. To ve výsledku téměř se stoprocentní jistotou znamená, že se nebude jednat o dostatečně velký prostor pro vměstnání hardwaru nutného k rozpoznávání obličeje pomocí technologie Face ID.

Pokud by se však Applu podařilo vyřešit tento problém, stále nemá vyhráno. Menší iPhone SE má být totiž výrazně levnější, než vlajková loď. To by znamenalo, že by musela být marže extrémně nízko na to, aby se technologie Face ID do ceny iPhonu SE 2 vešla. Ani tak by to však nebylo všechno. Rázem by vznikl další obrovský problém a to ten, že by začaly prodeje levnějších iPhonů SE 2 kanibalizovat prodeje dražších, vlajkových lodí.

Podle výrobce společnosti Olixar, která informace získala z „důvěryhodného“ zdroje v Číně, by měl iPhone SE nabídnout i bezrámečkový displej, přičemž po jeho hranách by se měl nacházet hliníkový rámeček. Tedy tak, jak to známe už od iPhonu 5. Rendery nabízí pohled jen na přední stranu, proto není jasné, zda bude nový iPhone disponovat sluchátkovým jackem, či nikoliv. Stejně tak je nejasná i situace okolo bezdrátového nabíjení.

Ve výsledku bychom tento únik měli brát rozhodně s rezervou. Společnost Olixar však svému zdroji natolik věří, že již začala přijímat předobjednávky na ochranné fólie pro iPhone SE 2.

Zdroj: macrumors.com