Čínská technologická firma Xiaomi uspořádala v Shenzhenu událost na uvedení nového produktu do prodeje a představila Xiaomi Mi 8. 6,21- palcový telefon s OLED displejem, o kterém většina říká, že je hodně podobný jako iPhone X.



Xiaomi Mi 8 není první telefon, který je podobný iPhone X a pravděpodobně nebude ani poslední, ale existuje několik dalších podobností mezi oběma zařízeními, které stojí za to zvýraznit. Například symboly signálu, baterie a Wi-Fi se nacházejí po obou stranách, stejně jako v iOS 11. Navíc dražší model Mi-8 obsahuje ekvivalent Animoji a autentizaci obličeje – což jsou dva hlavní rysy iPhone X. Otočení Mi 8 odhaluje zadní kamerový systém se dvěma objektivy ve svislé orientaci, čímž je zadní část přístroje velmi podobná vzhledu iPhone X.

Co se týče specifikací, model Mi 8 obsahuje 20 mexapixelovou přední kameru, zatímco zadní pole s dvěma objektivy má dva fotoaparáty s rozlišením 12 megapixelů. Xiaomi tvrdí, že systém GPS zvyšuje přesnost polohy. Toto je také první Android zařízení, které využívá novou čipovou sadu Snapdragon 845 společnosti Qualcomm, která je vybavena zpracováním AI a modemem Gigabit LTE X20. Zařízení Xiaomi, od televizorů až po tablety, byly v minulosti veřejně kritizovány za silné půjčování designových prvků z iPhonů a iPadů společnosti Apple.

V posledním případě minulý rok společnost Apple získala právo zabránit společnosti Xiaomi zaregistrovat svůj tablet jako „Mi Pad“, protože název byl považován za příliš podobný iPadu Apple. Xiaomi Mi 8 bude k dispozici v Číně od 5. června za cenu od 420 dolarů a menší 8,8-palcový model bude dostupný od 8. června za cenu 280 dolarů. Mi 8 Explorer Edition má cenu 520 dolarů a bude k dispozici později. Společnost Xiaomi se nedávno prosadila na evropských trzích, a proto je důvodem, že se nejnovější telefony v brzké době dostanou i dále. Xiaomi doufá, že do konce roku budou dostupny na americkém trhu.

Zdroj: macrumors.com