Yahoo dnes oznámila uvedení nové webové stránky Yahoo Mail optimalizované pro mobilní zařízení, která uživatelům umožní přístup do svých schránek, aniž by si museli stáhnout aplikaci.



Na webu Yahoo uvádí, že uživatelé budou mít možnost snadno označit zprávy jako přečtené nebo je mohou odstranit, k dispozoci budou mít organizovatelné složky, automatické navrhování e-mailových adres a přizpůsobit si mohou i témata. Podle vedoucího ředitele pro správu produktů společnosti Yahoo Mail, Joshua Jacobson společnost vybudovala novou mobilní webovou službu pro uživatele, kteří si nechtějí stáhnout aplikaci, která zabírá místo na jejich zařízení.

„Lidé si mohou chtít ušetřit místo pro fotografie nebo videa, zatímco jiní, mohou mít jen nedostatek místa. Dále někteří lidé půjčují svá zařízení členům rodiny a aplikaci nechtějí mít nainstalovanou.“  Společnost doufá, že povzbudí růst stagnujících uživatelů, který činí 227,8 milionu aktivních uživatelů měsíčně, což představuje nárůst zhruba ze dvou milionů před rokem. Jak zdůrazňuje TechCrunch, uživatelská základna společnosti Yahoo je mnohem menší než uživatelů Gmailu od Google, který v dubnu uvedl 1,4 miliardy.

Zdroj: macrumors.com