Drake překonal svůj vlastní rekord se svým novým albem „Scorpion“, který nyní za jediný den drží titul nejvíce poslouchaného alba. Apple uvedl, že album Scorpion během prvních 24 hodin dostupnosti bylo poslechnuto 170 milionkrát.



Drake překonal svůj vlastní rekord v Apple Music, s jeho pátým albem Scorpion, které za prvních 24 hodin bylo poslechnuto 170 milionkrát, informuje společnost The Verge. More Life, poslední album Drake, mělo v prvním dni 89,9 milionů. Co se týče společnosti Spotify, album Drake získalo během prvních 24 hodin 132 milionů streamů, což také překonává rekord za jeden den. Spotify však uvádí, že toto číslo může být ještě vyšší.

Apple Music pravidelně hlásí vyšší počty streamů žánru hip-hop, a to i přesto, že má celkem menší uživatelskou základnu než Spotify, zhruba 120 miliónů. Drake s albem Scorpion je na dobré cestě, aby porazil rekord 431 milionů, který v současné době drží rapper Post Malone s albem Beerbongs and Bentleys. Verge poznamenává, že Scorpion může během prvního týdne dosáhnout 1 miliardy – což je více než dvojnásobek současného rekordu, který drží Post Malone.

Zdroj: 9to5mac.com