1. července 2012: Apple vypnul svojí webovou službu MobileMe a začal tlačit na uživatele, aby přešli na iCloud. Projekt MobileMe byl uveden v roce 2008, jednalo se sadu online služeb a softwaru vytvořených společností Apple. Zahrnuje funkce jako „Najít můj iPhone“, fotografickou galerii MobileMe, chatovací zařízení, online kalendář, úložiště a další služby založené na cloudových službách. Po uplynutí čtyř let se Cupertino konečně rozhodne vytáhnout zásuvku a uživatelům MobileMe do konce července odstraní své údaje ze služby.



MobileMe: Neúspěšný předchůdce iCloud

Nekvalitní předchůdce produktu iCloud od společnosti Apple byl předčasný pokus o spuštění služby založené na cloudových službách. Na rozdíl od dnešních měsíčních paušálů Apple cenil službu MobileMe na 99 dolarů za jednorázovou platbu pro individuální plán nebo 149 dolarů za Rodinný balíček. Cupertino také nabízelo doplňkové možnosti pro ty, kteří chtějí větší úložiště.

Projekt MobileMe byl součástí strategie „digitálního rozbočovače“ Steve Jobs ohlásil službu brzy po svém návratu do společnosti Apple (koncem devadesátých let). Společnost Apple experimentovala s internetovými službami založenými na předplatném pro uživatele Macu od počátku roku 2000. MobileMe rozšířilo úsilí o pokrytí vlastníků iPhonů a iPodů touch.

Steve Jobs napsal zaměstnancům v e-mailu: „Bylo chybou spustit aplikaci MobileMe ve stejnou dobu jako iPhone 3G, iPhone 2.0 a App Store,

iCloud zcela nahradi MobileMe v říjnu roku 2012.

Zdroj: cultofmac.com