Aplikace Instapaper pro iOS byla aktualizována. Aktualizace zcela odstranila podporu pro Apple Watch. Instapaper byla přitom jednou z prvních aplikací, která tuto podporu nabídla, a to hned krátce po jejich vydání v roce 2015.



Aplikace Instapaper umožnila uživatelům Apple Watch sledovat přehrávání uložených článků, které byly převedeny na řeč. Aplikace také podporovala reorganizaci článků, možnost oblíbit si je, odstranění nebo archivaci a další. Zatímco tyto funkce byly původně k dispozici ve verzi Premium, v roce 2016 po koupi společností Pinterest byly k dispozici zdarma. Společnost Instapaper není jediná, která zrušila podporu pro Apple Watch. Začátkem tohoto roku Instagram ukončil podporu Apple Watch, stejně jako Slack, Whole Food, eBay a několik dalších. Jedním z hlavních důvodů je skutečnost, že společnost Apple nemá podporu pro aplikace postavené pomocí služby WatchKit 1.0.

To znamená, že vývojáři buď musí aktualizovat své aplikace pro Apple Watch, nebo je zcela ukončit. Bohužel se zdá, že mnozí se rozhodli pro druhou variantu. Brian Donohue ze společnosti Instapaper vysvětlil, že skončení aplikace pro Apple Watch lze připsat požadavku, aby aplikace Apple Watch byly více nativní, a vysvětlil, že společnost Instapaper zvažovala její změnu, ale využití je natolik nízké, že by to nemělo smysl. Minulý měsíc Instapaper oznámil, že po dvou letech provozu pod Pinterestem bude nezávislý. Služba je v Evropě stále nedostupná kvůli dodržování předpisů GDPR. Doufejme, že aktualizace, která to vyřeší bude již brzy.

Zdroj: 9to5mac.com