Společnost Apple v tuto chvíli nemá v úmyslu odebrat aplikaci Infowars z App Store, podle  BuzzFeed News. Apple uvedl, že aplikace Infowars neporušila pokyny App Store. „Pokračujeme ve sledování aplikací a pokud zjistíme, že obsah porušuje naše pokyny a je škodlivý pro uživatele, odstraníme tyto aplikace z obchodu, jak jsme již dříve udělali.“



Společnost Apple přes víkend odstranila z knihovny pět podcastů Infowars „War Room“ a „The Alex Jones Show“, pořádané kontroverzním americkým rozhlasovým teoretikem Alexem Jonesem. Při odebrání podcastů společnost Apple uvedla, že netoleruje nenávistné projevy, a zjistila, že podcasty Infowars skutečně porušují pokyny pro obsah podcastů.
„Apple netoleruje nenávistné projevy a máme jasné pokyny, které musí tvůrci a vývojáři dodržovat, abychom zajistili, že poskytneme bezpečné prostředí všem našim uživatelům,“ řekl mluvčí společnosti.

„Podcasty, které porušují tyto pokyny, jsou z našeho adresáře odstraněny, takže je již nelze vyhledávat a nejsou k dispozici ke stažení nebo streamování. Věříme, že reprezentujeme širokou škálu názorů, pokud lidé respektují ty, kteří mají odlišné názory.“ Jak zdůrazňuje BuzzFeed, mobilní aplikace Infowars dostupná v App Store umožňuje uživatelům živě streamovat stejné programy, které byly odstraněny z platformy Apple Podcasty. Mobilní aplikace Infowars přenáší video vysílání spíše než vytváření obsahu, který je pro posluchače k ​​dispozici, což může být důvodem, proč aplikace nebyla vytažena, zatímco podcasty byly.

Pokyny Apple pro App Store uvádějí, že aplikace by neměly obsahovat urážlivý, necitlivý nebo nenávistný obsah. Dále pak hanlivý nebo diskriminační  obsah včetně odkazů nebo komentářů o náboženství, rase, sexuální orientaci, pohlaví, národnostním/etnickém původu nebo jiných cílených skupinách, zejména pokud aplikace poníží nebo zastraší cílovou osobu nebo skupiny ve způsobu poškození. Většina sociálních mediálních platforem nyní odebrala obsah služby Infowars ze svých služeb, včetně YouTube, Facebook a Spotify.

Zdroj: macrumors.com