Apple doufá, že vytvoří vlastní procesor, který bude používat pro sledování zdraví. Přitom společnost očekává, že dojde k přidání nových vlastností a zlepšení efektivity hardwaru a současně k ochraně jejího duševní vlastnictví, tvrdí CNBC.



Společnost zveřejnila už 10. července 2018, „hledáme senzorové architekty ASIC, kteří pomáhou vyvíjet ASIC nové senzory a systémy snímání pro budoucí produkty společnosti Apple. Přijímáme analogové i digitální architekty ASIC.

Publikování pracovních pozic z 1. srpna mezitím říká, že doufá, že najme inženýra, který může „pomoci rozvíjet zdravotní, wellness a fitness senzory„.

ASIC je integrovaný obvod specifický pro aplikace od společnosti Broadcom, který se nachází v třetí generaci Apple Watch.

Apple zvýšil svůj zájem o zdravotní péči v roce 2015, kdy do mnoha produktů vč. Apple Watch a iPhonu přidal funkci monitorování zdraví. K dnešnímu dni Apple sleduje pohyb, zdraví srdce a kvalitu spánku. Rovněž delší dobu pracuje na systému pro neinvazitvní monitorování cukru v krvi.

Čip by rovněž mohl souviset s biomedicínskými snímači, „monitorování srdeční frekvence pro detekci příznaků onemocnění, jako je například fibrilace síní a zlepšení průběžného monitorování„.