Apple dnes vydal 10. beta verzi nového operačního systému tvOS 12 pro vývojáře za účelem testování, a to čtyři dny po vydání deváté beta verze a více než dva měsíce po představení nového softwaru.



Navržená pro čtvrtou a pátou generaci Apple TV, tato beta verze pro vývojáře může být stažena na Apple TV pomocí profilu, který je nainstalován přes Xcode. tvOS 12 přináší podporu zvuku Dolby Atmos, který byl aktivován ve druhé beta verzi. Apple říká, že až bude tvOS 12 oficiálně vydán, iTunes bude domovem největší kolekce filmů podporovaných v Dolby Atmos. Zákazníci, kteří dříve zakoupili filmy, které získají podporu Dolby Atmos, uvidí bezplatné aktualizace svých titulů, podobně jako u rozšíření podpory 4K. S využitím jednotného přihlášení bude nová funkce, která je zde k dispozici dále zjednodušovat proces ověřování kabelu.

Při ní může Apple TV rozpoznat širokopásmovou síť uživatele a automaticky jej přihlásit do podporovaných aplikací, které přijímá prostřednictvím doprovodného kabelového předplatného. Spořiče obrazovky nyní obsahují informace o poloze a ve spolupráci s Mezinárodní kosmickou stanicí jsou k dispozici nové spořiče obrazovky. Mezi další vylepšení patří například automatické vyplňování hesel z iPhonu. tvOS 12 je k dispozici vývojářům a veřejným beta testerům, kteří mohou vyřešit chyby a další problémy před oficiálním vydáním.

Zdroj: macrumors.com