Společnost Apple zasílá e-maily vývojářům a informuje je o změnách, které přicházejí do systému hlášení chyb. Společnost uvádí, že změny jsou součástí jejího závazku k ochraně soukromí a začnou se rozvíjet na podzim.



V e-mailu, který sdílel vývojář Daniel Farrelly, společnost Apple vysvětluje, že odstraní všechna data vývojářů z neaktivních chyb. Neaktivní chyby se skládají z chyb, které byly uzavřeny po dobu nejméně pěti let, nebyly aktualizovány po dobu 60 dní a nejsou duplikáty jiných chyb. Tato data zahrnují diagnostiku chyb, související přílohy a jakýkoli odkaz na chybu. „Jako součást našeho úsilí o ochranu soukromí brzy odstraníme data vývojářů, týkající se některých zpráv o chybách, počátkem podzimu roku 2018. Data budou odstraněna z neaktivních chyb,“ uvedl Apple.

Duplicitní chyby zůstanou dostupné po omezenou dobu. Chcete-li stáhnout archiv všech chyb, které jste nahlásili předtím, než tato zásada vstoupí v platnost, použijte novou funkci Stáhnout všechny chyby v aplikaci Bug Reporter. V tomto případě se hlášení o chybách týká vývojářů, kteří podávají zpětnou vazbu přímo společnosti Apple prostřednictvím aplikace Apple Bug Reporter. Ta umožňuje vývojářům předkládat problémy a požadovat vylepšení rozhraní API a nástrojů pro vývojáře. Další podrobnosti jsou k dispozici na webu Apple Bug Reporting.

Zdroj: 9to5mac.com