Společnost Apple koupila start-up, který vytváří čočky pro brýle pro rozšířenou realitu, uvádí agentura Reuters. Tato akvizice dodává další důkazy o pověstech, které naznačují, že Apple vyvíjí náhlavní soupravu pro rozšířenou realitu.



Společnost Akonia Holographics, kterou Apple koupil, uvádí na trh první komerčně dostupnou objemovou holografickou reflexní a vlnovodnou optiku pro transparentní zobrazovací prvky v inteligentních brýlích. „Čas od času nakupujeme menší společnosti a obecně o našich záměrech ani plánech nehovoříme,“ uvedl Apple. Společnost Akonia Holographics byla založena v roce 2012 vědci, kteří se soustředili na ukládání holografických dat před tím, než začali s vývojem displejů pro brýle s rozšířenou realitou. Není jasné, kdy přesně Apple zakoupil společnost Akonia Holographics, ale zdroje, které hovořily s Reuters, naznačily, že společnost se během posledních šesti měsíců stala velmi tichou, což naznačuje, že akvizice mohla být provedena v první polovině roku 2018.

Několik zpráv také naznačilo, že Apple má výzkumnou jednotku stovek zaměstnanců, kteří pracují na AR a VR, a zkoumá způsoby, jakými by mohly být nové technologie Apple využívány v budoucích produktech Apple. Apple uvádí, že zkoumá několik prototypů, včetně výkonného headsetu AR/VR s 8K displejem pro každé oko a sadu inteligentních brýlí s rozšířenou realitou, vestavěným procesorem a operačním systémem „rOS“. Zprávy také dále naznačují, že první AR/VR výrobek společnosti Apple by mohl vyjít v letech 2019 nebo 2020.

Zdroj: macrumors.com