Společnost Apple úspěšně dokončila certifikaci dodavatelů klíčových komponentů pro své 3 nové iPhony, které mají být představeny letos v září, jak uvádí tchajwanský deník Economic Daily News.



Zpráva uvádí, že dodavatelé začali posílat velké množství kamerových čoček, kovových těl a další komponenty od velkých výrobců, včetně společnosti Foxconn. Fubon Securities prohlásil, že Foxconn bude sestavovat každou novou generaci iPhone X, 90 procent kusů pro tzv. iPhone X Plus a 75 procent kusů a zcela nový levnější iPhone o velikosti 6,1″. Tchajwanský výrobce Pegatron říká, že zajišťuje všechny zbývající objednávky. 

Nové iPhony budou v prodeji pravděpodobně v září, levnější iPhone v velikosti 6,1″ by mohl být v září dostupný na objednávku, a to s dodáním 4-6 týdnů.

Druhá generace iPhonu X by mohla být dokonce levnější, než iPhone X první generace a to o 200$ v USA a iPhone X Plus s cenou začínající na 999$ v USA. Ceny u nás budou samozřejmě mnohem dražší, než pouhý přepočet dolarové částky na koruny.