Odhaduje se, že 31 procent uživatelů iPhone uskutečnilo v uplynulém roce nákup pomocí Apple Pay, což je nárůst z 25 procent před rokem, podle nových odhadů, které dnes sdílí analytik Loup Ventures Gene Munster.



Apple Pay nyní používá 252 milionů uživatelů, což odpovídá 31 procentům aktivních uživatelů iPhone, podle Munstera. Apple neposkytuje oficiální údaje o tom, kolik lidí používá Apple Pay, ale generální ředitel společnosti, Tim Cook, uvedl, že v třetím čtvrtletí roku 2018 došlo k růstu o 1 miliardu transakcí, což je trojnásobek částky před rokem. Na základě těchto údajů v kombinaci s minulými zprávami Apple o ročním růstu Apple Pay, Munster očekává v průběhu příštích 12 měsíců růst transakcí o 200 procent.

Podpora Apple Pay neustále roste, tuto funkci podporuje již 4 900 bank. Počet bank podporujících Apple Pay vzrostl od prosince 2005 o 1 701, což představuje 55% růst v Severní Americe, 141% v Asii a 370% v Evropě. Munster dále uvádí, že Apple Pay je mnohem populárnější v zámoří, přičemž 85 procent uživatelů je mezinárodních a pouze 15 procent ze Spojených států. Odhaduje se, že Apple Pay používá 38 milionů uživatelů v USA a 215 milionů uživatelů v dalších zemích, kde je služba Apple Pay dostupná.

Apple Pay je dostupná na zařízeních Apple Watch, iPhone, iPad a Mac. Od verze iOS 11.3 společnost Apple také podporuje platbu Apple Pay Cash, která je v současnosti omezena na Spojené státy. Apple Pay je k dispozici ve Spojených státech, Spojeném království, Austrálii, Kanadě, Singapuru, Švýcarsku, Hongkongu, Francii, Rusku, Číně, Japonsku, na Novém Zélandu, ve Španělsku, v Tchaj-wanu, v Irsku, v Itálii, , v Brazílii, na Ukrajině, v Norsku a v Polsku.

Zdroj: macrumors.com