Apple spolupracuje s významnými mobilními operátory v Číně, aby zabránil spamovým iMessage zprávám, které propagují nelegální internetové stránky pro hazardní hry. Důvodem je, že čínské telekomunikační firmy dokáží filtrování pravidelných nevyžádaných SMS zpráv a zablokovat klíčová slova, ale stejný přístup není možný u iMessages, které jsou šifrovány.



Společnost aktivně zkoumá způsoby, jak dále snižit nevyžádanou poštu, včetně používání pokročilých technologií k identifikaci nevyžádaných zpráv a zavádění dalších nástrojů k zablokování nevyžádaných účtů, uvedla agentura China News Service. 

Pracovali jsme na tom, abychom omezili problém spamu po nějakou dobu,“ řekla mluvčí společnosti Apple v e-mailu pro Reuters.

Rozhodnutí společnosti Apple spolupracovat s mobilními operátory s problematikou nevyžádané pošty bude považováno za krok k ochraně své politické ochrany osobních údajů v regionu, kde byla vláda obviněna z toho, že sleduje své občany. WhatsApp a Facebook obě aplikace byly v Číně zablokovány z důvodu silného šifrování.

Zdroj: macrumors.com