Apple pracuje na několika nových produktech ve své řadě počítačů Mac, včetně nového MacBooku Air s Retina displejem za nízkou cenu a Macu mini. Příští MacBook Air bude podobný designem jako současný MacBook Air, ale s tenšími rámečky kolem displeje. Bude i nadále mít velikost asi 13″, a bude mít nově Retina displej. 



Slyšeli jsme několik úniků o příštím levném notebooku, ale nebylo jasné, zda bude součástí rodiny počítačů Mac, tedy značen jako MacBook Air. Dnešní zpráva ujasňuje aktualizaci dnes už dědečka MacBooku Air, který je zaměřený na studenty, školy a nenáročnou kancelářskou práci.

Zatím však není jasné, jakým způsobem chce Apple rozlišovat nový MacBook Air od MacBooku. Oba totiž budou mít Retina displej, ale MacBook Air bude mít nižší cenovku s aktivním chlazením a dražší MacBook pasivní chlazení a při větší zátěži se zařízení značně zpomalí.

Další informace jsou o Macu mini, který byl aktualizován naposledy v říjnu 2014. Ten se má nově zaměřovat i na profesionály, takže bude mít mnohem výkonnější procesor a další konfigurace. Podle zpráv se na Macu mini pracuje už od roku 2017 a údajně nebude tolik mini, jako byl dřívější model.

Zdroj: bloomberg.com