Společnost Apple potvrdila, že vyšetřuje incident, který se konal v Apple Store v Amsterdamu, kdy došlo k přehřátí baterie iPadu a uvádí, že obchod byl prohlášen za bezpečný a že nebyly hlášeny žádná zranění.



Společnost MacRumors obdržela následující prohlášení od mluvčího společnosti Apple:
„V současné době vyšetřujeme incident, který se konal v neděli v Apple Store v Amsterdamu. Naši zaměstnanci byli schopni evakuovat zákazníky rychle a bezpečně a obchod se znovu otevřel krátce poté.“ Apple uvádí, že žádný zákazník nebyl zraněn, a ani žádní zaměstnanci nevyužili lékařskou péči. Místní hasiči a lékaři byli zavoláni pouze jako preventivní opatření. Apple říká, že požární služba odnesla poškozené zařízení, krátce poté. V neděli, v 14:20 hodin místního času požádala požární stanice v Amsterdamu, aby posádky byly na místě. Na twitteru pak potvrdili, že v obchodě není žádný kouř, ale tři lidé mají problémy s dýcháním.

Mluvčí požárního útvaru uvedl, že spíše tento incident způsobil paniku mezi zákazníky, než aby to bylo nějak vážné. „Byla to určitě nešťastná situace, ale zprávy, které tvrdí, že baterie iPadu vybuchla nebo způsobila kouř a plameny, jsou nepřesné.“ Naše zpráva, založená na anonymním, ale potvrzeném zdroji uvádí, že poškozený iPad se nacházel na poličce v zadní místnosti, mezi ostatními přístroji, které měly opravit technici. V určitém okamžiku si zaměstnanci všimli, že baterie iPadu netěsní a podnikli stejná preventivní opatření jako pokaždé. Požární služba údajně otevřela prodejnu přibližně v 15:00 hodin místního času.

Zdroj: macrumors.com