Chuck La Tournous, zakladatel společnosti RandomMaccess, uvádí, že jeho Apple Watch hrály klíčovou roli při zjištění, že má několik krevních sraženin a nyní mu pomáhají porazit  i cukrovku.



„V květnu 2016 se moje tělo rozhodlo, že mě najednou překvapí několika krevními sraženinami. Zablokovaly v srdci a plících několik velmi důležitých tepen, což mi málem způsobilo smrt. Naštěstí Apple Watch monitorovaly mé srdce a přesvědčily mě, že zažívám něco vážnějšího než stresující den. Vyhledal jsem včas správnou lékařskou péči a příběh měl šťastný konec.“ Samozřejmě to není poprvé, kdy Apple Watch zachránily život prostřednictvím monitoru srdeční frekvence, který vyvolal poplach. Není to ani poprvé, kdy tak učinily v případě krve. Nyní La Tournous říká, že Apple Watch hraje také klíčovou roli v boji proti cukrovce.

Vedle aplikací, které mu pomáhají sledovat příjem cukru, uvádí, že se jedná o dvě aplikace, které ho motivovaly k cvičení. „Když mé procházky trvaly déle, přidal jsem několik běžeckých a postupně dalších aktivit, jako jsou například kliky. Na mém kroužku cvičení to bylo okamžitě znát a několikrát mě upozornil, abych svůj cíl přizpůsobil. Za šest měsíců se mi povedlo shubnout. Ale to byla vedlejší výhoda, říká. Nejdůležitější však je vliv na můj diabetes typu II. Nejenže jsem se vyhnul nutnosti sledovat hladinu cukru v krvi, ale skutečně jsem byl schopen snížit dávku léku, který užívám. V mých posledních testech je A1C pod úrovní, díky které bych byl diabetikem.“

Zdroj: 9to5mac.com