Bezpečnostní software, který mnozí z vás již dlouhá léta používají v počítačích Mac – Malwarebytes bude vydán tento měsíc i pro iOS. Malwarebytes pro systém iOS obsahuje možnost zablokování čísel a spamu, plnou ochranu před hrozbami ve webovém prohlížeči, filtrování zpráv a další.



Ochrana před nevyžádanými hovory
Nejen že vás informuje, že vám volá podezřelé číslo, odkáže vás na seznam známých podvodníků a také vám umožní nahlásit čísla do tohoto seznamu. Tato ochrana je dostatečně inteligentní na to, aby zablokovala podvodné hovory, které vypadají, že jsou místní, a současně nikdy nezablokuje čísla z vašeho seznamu kontaktů, což vám zaručuje, že nezmeškáte žádná důležitá volání. Můžete také přizpůsobit tuto funkci tak, že si zvolíte, zda se budou zobrazovat nebo úplně blokovat příchozí hovory z podezřelých čísel.

Ochrana a filtrování zpráv
Podobně jako ochrana před nevyžádanými hovory, ochrana podvodných zpráv vám umožňuje omezit nepříjemné textové zprávy od podvodníků tím, že automaticky filtruje všechny podezřelé zprávy do záložky nevyžádaná pošta v aplikaci Zprávy. To funguje tak, že porovnává příchozí texty se seznamem známých podvodníků a také zjistí, zda jsou ve zprávě phishingové odkazy. A stejně jako ochrana volání nebude filtrovat nic z vašich kontaktů, takže se nemusíte obávat, že zmeškáte důležitou zprávu.

Ochrana na webu
Aplikace také obsahuje plnou ochranu na webu, která vám pomůže při prohlížení webových stránek na vašem iPhonu. To zahrnuje ochranu před náhodným navštěvováním škodlivých webových stránek, které obsahují phishing nebo jiné běžné on-line hrozby. Pokud náhodou kliknete na odkaz ze škodlivého webu, program Malwarebytes automaticky zabrání jeho načítání.

Blokování nevyžádaných reklam a jiné
Malwarebytes pro iPhone navíc obsahuje ochranu proti agresivním sledovacím nástrojům běžně používaným na nedůvěryhodných webových stránkách. K dispozici je také funkce blokování reklam, která zabraňuje aplikaci Safari načítat reklamy.

Bezplatná verze aplikace Malwarebytes pro iPhone vám poskytuje plný přístup k filtrování textových zpráv a blokování reklam, zatímco předplatné Premium vám také poskytne ochranu před nevyžádanými hovory a ochranu webu. Uživatelé iPadu a iPodu mohou využívat všechny funkce, s výjimkou ochrany hovorů a filtrování textu.

Zdroj: 9to5mac.com